Aslan da Son Durum

Federasyonun yabancı kuralı olsun yeni bütçe kuralları olsun Galatasay'ı zor duruma soktu. Bu zor durumdan Manchini kaçtı. İtalya milli takımın başarısızlığından kaçan Prandelli solluğu GS de aldı. Umarım yağmurdan kaçarken doluya tutulmaz Prandelli. Ünal Aysal başkan olmasının yanında iyi bir yönetici iş adamı. Riski çok sevmediği için sürekli defansa önem gösteriyor. Bunun içinde İtalyan çalıştırıcılara yöneliyor. Yeni isim Prandelli hayırlı uğurlu olsun.


Prandelli gelir gelmez 10 kişiyi kadro dışı bıraktı. Otoriterliğini ortaya koydu. Kasetten oyuncuları analiz etmek çok doğru değil bana kalırsa. Fakat her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır tabi saygı göstermek gerekir.


Transferlere bakılacak olursak bana kalırsa Bruma ve Amrabat'ın sağlıklı geri dönmesi iyi oldu. Takımın kanat oyunculara ihtiyacı çok. Görünüşe bakılırsa bu sene sol kanata bu iki futbolcudan sorulacak gibi. Onun dışında Gökhan Töre ile Olcan Adın ismi çok ön plana çıktı. Galatasaray Gökhan yerine Olcan'ı alarak iyi bir seçim yapmış oldu. Çünkü Gökhan'ın defansif yönleri zayıf ve takım oyunundansa bireysel oyuna daha çok önem veriyor. Fakat Olcan hem defansif yönü olsun hem bir çok mevkide oynayabilme yeteneğiyle oyun içinde taktiksel diziliş farklılığına da olanak sağlaması olsun tecrübeli yetenekli bir oyuncu.
Ciddi rakip olarak değerlendirdiğimizde Atletico Madrid yaptığı hazırlık maçlarındaki en ciddi rakibiydi. Sahaya diziliş olarak bakıldığında Galatasaray'ın tam da ilk 11 'i bu diyebileceğimiz isimler yer almaktaydı. Takımın kimyası var paslaşmalardan görebiliriz. Prandelli'nin eli değmiş belli ki fakat hala hazır değil takım. Yeni gelin gibi cilveleşiyor fakat son gerdek gecesi darbesine giremiyor. En büyük sıkıntı orada. Tamam çok iyi paslaşıyorsunuz fakat gol atmadan maç kazanılmaz. Skora etki edecek ataklar sergileyemiyor. Telles formsuz; sürekli ileri çıkıyor ama bir tane isabetli ortası yok. Kimse öğretmemiş mi bu adama rakip önündeyken top ona çarpacağını. Gidiyor gidiyor yaptığı orta rakibe çarpıyor. Veysel desen ileri çıkmaya korkuyor. Hamit hala ağır hazır değil. Beyni farklı düşünüyor ayakları yerine getiremiyor. Form tutmuş bir hamit orta alana çok şey katacağı kesin. Olcan fena oynamadı. Hala form tutma ısınma sürecinde. Bruma hala acemiliğini üstünden atamadı illaki yanında Sneijder olması gerek ne yapacağını sölemesi için. Yetenkleri çok üstün süratlı fakat oyun zekasını geliştirmeye ihtiyacı var. Amrabat her zamanki hali iyiydi takımı hareketlendirdi. Yekta geçen seneki formunu korumuş aynı ivmede ilerliyor. Emre Çolak büyük yetenek ama onunda oyun bilgisi bildiğin cahil okumamış gibi çok kötü. Ne zaman çalım yapıp ne zaman toptan ayrılacağını bir türlü bilemiyor öğrenemiyor hatalarından ders çıkaramıyor. Mutlaka Emre'nin sürekli oynayabileceği bir takıma kiralık gitmesi lazım. Takım genel hali itibariyle olumlu sinyaller veriyor. Ama daha hazır değiller belli. Takım halinde defans mentali tam oturmamış, kanatlar işlemiyor, orta açan yok, ara pası girişimi yok. Kısa paslar iyi güzel fakat takıma gol attıracak elin taşın altına koyacak risk gerektirecek paslar lazım ne biliyim çalım lazım. Bu rüzgarla bu gemi gitmez. Bruma'nın Olcan'ın Selçuk'un üstüne daha çok görev düşüyor.
Transfer konusuna gelindiğinde Chedjou takıma adepte olamadı yeni bir yabancı defans şart. Zaten yönetimde bunun farkında bu doğrultuda çalışmalarını sürdürmekte. Onun dışında Sağ Bek Sabri affedilmezse o mevkiye mutlaka lazım. Sol bek Telles'in alternatifi Hakan var fakat Hakan çok ağır. Bu yüzden zaten Hakan'ı stoperde oynatmaya başladılar. Gökhan Zan affedilmeyecekse bir tane yerli stopere ihtiyaç var. Kanatlarda yeteri kadar oyuncu oldu. Sinan ve Yasin'i ya tutarsa diyerekten sürpriz yumurta transferi. Hepimiz bekleyip göreceğiz. Forvet hattına da mutlaka bir transfer gerekli. Benim saydığım kadarıyla 2 stoper 2 bek 1 forvet toplam 5 transfer şart gözükmekte. Galatasaray yönetimi sol bek dışında diğer transferlerle ilgileniyor zaten. Ama hiçbiri olumlu olarak görüşmeler devam etmiyor. Bekleyip göreceğiz. Aslan bu eksiklerini giderdiği taktirde avlayamayacağı rakip olacağını sanmıyorum. Umarım bir an evvel transferler gerçekleşip takıma uyum sağlarlar.


Muhtemel 11:
                   Muslera
Veysel  Semih Hakan Telles
             Melo      Selçuk
Olcan        Sneijder      Bruma
                   Burak

Arda Toğram

Yorumlar   

 
0 #1 Mevlüt 09-08-2014 16:30
Hakan Balta yerine Chedjou daha doğru olmaz mı ?
Alıntı
 

Yorum ekle

Copyright © 2012 Portikal.Net - Tüm hakları saklıdır.